Udstyret med en stor og avanceret CMOS-billedsensor (35,9mm x 24,0mm) med 36,4 effektive megapixels og PENTAX's originale billedteknologi, leverer PENTAX K-1 billeder i hø¸j opløsning i ekstremt hø¸j kvalitet.

Vigtigste egenskaber

1. K-1 har en stor fuldformatsensor med 36,4 effektive megapixels

Kameraet har også AA (anti-aliasing) filterfri design, som prioriterer høj opløsning. I kombination med en  hurtig billedprocessor og den nyudviklede PRIME IV imaging engine, med  kapacitet på14-bit RAW-formats billeder, optimerer kameraet  de 36,4 effektive megapixels for at levere en ekstremt høj opløsning.  Kameraet tillader også højfølsom fotografering op til 204.800 ISO.

2. Nyudviklet SR II 5-akset billedstabilisering

(1) Indbygget SR billedstabilisator giver optimal stabilisering med alle kompatible objektiver

Ud over at kompensere for  kamerarystelser forårsaget af "pitch" og "yaw", kompenserer dette system også effektivt for kamerabevægelser forårsaget af horisontal og  vertikal shift (forekommer ofte ved makrofotografering) og bevægelse  forårsaget af "roll", som er vanskelig at kompensere for med  stabiliseringssystemer i objektivet. Systemet kompenserer for op til  hele 5 lukkertrin - som er det mest avancerede blandt alle PENTAX digitale SLR-modeller - for at give flere muligheder for håndholdt fotografering. Selv ved  panorering fanger systemet kameraets bevægelser, og styrer SR-systemet til altid at levere den bedste billedkvalitet uden at skulle foretage indstillinger.

(2) Pixel Shift Resolution System med en ny funktion der korrigerer for bevægelser

K-1 indeholder Pixel  Shift Resolution Systemet,** som er den nyeste teknologi inden for  superopløsning, som lagrer fire billeder af motivet ved at bevæge  billedsensoren en enkelt pixel for hvert billede, og smelter disse  sammen til ét billede. Dette system indeholder nu en funktion til at  korrigere for motivbevægelse,*** som automatisk detekterer et bevægeligt objekt under optagelse og minimerer negative effekter under  bearbejdningen af billedernen.

(3) Innovativ AA-filtersimulator minimerer moiré

Ved at tilføre mikroskopiske vibrationer til sensoren under eksponeringen vil K-1's AA (anti-aliasing) filtersimulator**** give den samme moiréreduktion som et optisk AA-filter. Til forskel fra et optisk filter, som altid skaber det samme resultat,  lader denne innovative simulator brugeren vælge, ikke bare mellem AA-filter til eller fra, men også vælge niveauet for effekten. Dette betyder, at  den ideelle effekt kan vælges ud fra den enkelte situation.

(4) Støttefunktioner

Da K-1’s SR-enhed kan styre billedsensoren i alle retninger, tilbyder den en række andre funktioner, herunder auto-niveaukorrektion, finjustering af billedkomposition og ASTRO TRACER, som forenkler  avanceret astrofotografering sammen med det indbyggede GPS-modul.

* Kompatible objektiver: K-, KA-, KAF-, KAF2- og KAF3-objektiver; objektiver med skruegevind (med adapter); og objektiver til 645- og 67-systemet (med adapter). Visse funktioner er ikke tilgængelige med enkelte objektiver.

** Ved brug af denne funktion  anbefales det at stabilisere kameraet med et stabilt stativ. Når et  bevægeligt objekt fotograferes, er det muligt at hele eller dele af  motivet ikke bliver skarpt.

*** Hvis motivet bevæger sig i en speciel retning/mønster, er det muligt at bevægelsen ikke korrigeres optimalt. Funktionen garanterer ikke korrigering af alle typer motiver.

**** Denne funktion virker  mest effektiv med en lukkerhastighed på1/1000 sekund eller langsommere. Funktionen kan ikke bruges i kombination med visse tilstande, herunder  Pixel Shift Resolution systemet.

3. Fleksibel tilt-LCD-skærm som kan tilpasses til specielle vinkler

K-1 har en nyudviklet fleksibel tilt-LCD-skærm, som kan bevæges til den ønskede vinkel horisontalt, vertikalt og  diagonalt med en enkelt bevægelse uden at afvige fra objektivets optiske akse. Brugeren kan ikke bare tilte skærmen ca. 35 grader horisontalt og ca. 44 grader vertikalt, den kan også trækkes ud fra kameraets bagside  for at give en høj eller lav kameravinkel. Den store, 3,2" LCD-skærm har ca. 1.037.000 punkter og 3:2 formatforhold. Med den nye "Outdoor  View Setting" funktion kan brugeren vælge niveau for skærmens lysstyrke  med et enkelt tryk påen knap.

4. Nyudviklet SAFOX 12 med 33 sensorpunkter og fuldformat-AF-ramme.

K-1 har et nyudviklet SAFOX 12 AF-sensormodul med udvidet AF-ramme, som dækker fuldformat billedfelt med 33 AF-sensorer (25 krydstype sensorer i midten).

5. Opgraderet PENTAX Real-Time Sceneanalyse System, med kunstig intelligens.

Ved at kombinere et 86.000 pixels RGB-Lysmålingssystem med den nye PRIME IV billedprocessor analyserer K-1’s avancerede PENTAX Real-Time Scene Analysis System en realtidsanalyse over hele billedfeltet af  motivets bevægelse og farvesammensætning. Baseret pådisse data måler  det lysforholdene i motivet med stor nøagtighed og optimerer  eksponeringen. Ved brug af banebrydende teknologi inden for kunstig  intelligens, kaldet "deep learning", analyseres hvert enkelt  individuelle motiv nøagtigt, og optimerer eksponeringen for en givet  situation.

* Effektiv når AUTO eksponeringstilstand er sat til "Scene Analyze Auto" og Custom Image-tilstand er sat til "Auto Select".

6. Optisk søger for nem manuel fokusering med næste 100% søgerbillede.

K-1's optiske søger er  nyudviklet til fuldformatkameraet og har næsten 100% søgerbillede, og  ca. 0,7x forstørrelse. Det transparente søgerdisplay gør det desuden  muligt at vise en række informationer i søgeren.

7. Højhastigheds serieoptagelse med en tophastighed påca. 4,4 billeder pr. sekund.

K-1 har en stor  lukkermekanisme, som er udviklet til kameraets fuldformatsensor. Den  indeholder en række nye mekanismer, som sørger for hurtigt og nøagtig  kontrol af spejlenheden, herunder en dæmpemekanisme, som effektivt  dæmper spejlbevægelsen. Brugeren kan tage op til 17 billeder i RAW-format (eller op til 70 JPEG-billeder i bedste kvalitet) i en sekvens, med en tophastighed på ca. 4,4 billeder pr. sekund.

8. Støttefunktioner for maksimal komfort.

·Hjælpelys til betjening, som giver LED-lys fire forskellige steder påkameraet (over bajonetten, bag LCD-skærmen, ved hukommelseskortindgangen og ved kabelterminalen) for at gøre det  nemmere at skifte objektiv og hukommelskort , tilkoble et udløserkabel  og gør det nemmere at bruge kameraet om natten og i svagt lys.

·Låsefunktion for knapperne, som begrænser utilsigtet brug af fire-vejs-tasten og andre eksponeringsrelaterede knapper.

·Smart Function, som gør at  brugeren hurtigt kan vælge og indstille de ønskede funktioner med  funktionshjulet påtoppanelet uden brug af menusystemet.

·Tilpasning af kontrolpanelet, såbrugeren kan vælge visning og placering pådisplayet.

9. Kompakt og solid konstruktion

K-1's toppanel og for- og bagside er lavet i en let og solid magnesiumlegering.  Lukkermekanismen er testet til hele 300.000 udløsninger (målt under  faktiske forhold) for professionel brug. Med hele 87 forseglinger i  huset er K-1 støvtæt, vejr- og kuldesikret, og garanterer en korrekt funktion ned til -10°C.

10. Wireless LAN til betjening fra en smarttelefon

K-1 har Wi-Fi-funktion for at understøtte betjening fra en smartphone eller tablet. Ved at  downloade Image Sync app'en til din mobile enhed kan du se live-view-billedet, tage stillbilder og foretage justeringer, som f.eks. blænde, lukkertid og ISO-følsomhed med den mobile enhed. Det er ogsåmuligt at downloade billeder fra  kamera til mobilenhed, for derefter at lægge billederne op påde sociale netværk.

11. Fuld HD-video med kreative værktøjer

K-1 optager video i Fuld  HD (1920 x 1080 pixels; 60i/30p) i H.264 format, og har  stereomikrofonindgang og hovedtelefonudgang. Brugeren kan ogsåjustere  lydniveauet manuelt under optagelse og begrænse vindstøj med en ny  funktion til reduktion af vindstøj. Ud over de mange kreative  indstillinger til video,* har K-1 også intervalvideo, som fanger 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) videoklip med et fastsat, valgfrit interval.

* Når speciel billedbehandling er nødvendig, kan frame rate variere afhængig af den valgte effekt.

12. Indbygget GPS-modul

Takket være det indbyggede GPS-modul byder K-1 på en række avancerede GPS-funktioner under optagelse, herunder stedlokation, længde-/breddegrad, højde og UTC (Universal Time Coordinated) og kompasretning.

K-1 har også en række andre værktøjer indbygget: Elektronisk kompas, som viser kompasretningen påLCD-skærmen; GPS-log, som holder styr på fotografens færden, og ASTRO TRACER, som forenkler fotografering af himmellegemer ved at koble GPS-data med kameraets SR-mekanisme.

13. Andre funktioner

·High-grade DRII (Dust  Removal II) støvfjerningsmekanisme til effektiv eliminering af støv på sensoren ved hjælp af ultrasonisk vibration

·Crop-funktion med valg AUTO, FF (Full Frame) og APS-C, for at tilpasse til forskellige objektiver

·Clarity control og Skin Tone korrektionsfunktionner, udviklet af RICOH Central Laboratory

·HDR-funktion (High Dynamic Range) med dataarkivering i RAW-format, også til håndholdt fotografering

·PENTAX-originalt hyper operating system for hurtig og præcis kreativ betjening

·To SD-kortindgange (kompatible med SDXC UHS-1 speed class i SDR104 buss speed-tilstand)

·Kompensation for forskellige  parametre: lens distortion, lateral chromatic aberration, diffraction,  og brightness level at image-field edges. Fringe effect-kompensering er ogsåtilgængelig i RAW-format bearbejdning.

·Kompatibilitet med PENTAX  Image Transmitter 2 tethering software (Software opdatering fra RICOH  IMAGING officielle website kræves)

·Digital Camera Utility 5 software (nyeste version) medfølger

PENTAX K-1
PENTAX’s første 35mm FULDFORMAT kamera
.

shopmodhøjre
K-1 fotos
K-1 fotos
shopmodvenstre
Popp-bundlogo-960
Popp-toplogo-960